MÖ 11. yüzyıldan Orta Çağa kadar iskân edilen antik kentte yerleşim yarımadanın merkezinde yer alan Akropol'den (Kocakır Tepe) güneye doğru gelişmiştir. Akropolde henüz tam olarak tanımlanamayan bir tapınak (hekatompedon?) ve sunağı, akropolün güneyinde antik tiyatro, Hellenistik Dönem’in önemli mimarlarından Hermogenes’in eseri olan Dionysos Tapınağı, Hellenistik Dönem kent suru, agora, agora tapınağı, bouleuterion, sarnıç kentteki önemli yapı kalıntılarındandır. Hellenistik surun dışında ise limanlar, İmparatorluk Kült Tapınağı ve stoa’larla çevrili bir forum (?) yer almaktadır. Akropolün kuzeyinde ve güneyinde iki limanı bulunan kentin Güney Liman oldukça iyi korunmuştur. Güney Limanın dalgakıranı ve iskelesi ile iskele üzerinde inşa edilmiş küçük bir kilise halen görülebilmektedir.
Son yıllarda kent içinde ve çevresinde yapılan arkeolojik yüzey araştırmaları ve jeofizik araştırmaları birçok yeni yapının varlığına ve kentteki cadde-sokak sistemine dair bilgilere işaret etmektedir.
Kent çevresinde, batı ve kuzeyde Arkaik ve Klasik Dönem, güney ve doğuda ise Hellenistik ve Roma Dönemlerine ait nekropoller bulunmaktadır. Yine kent çevresinde çeşitli tümülüs alanları da yer almaktadır.
 