Dionysos Tapınağı’nın kuzeydoğusunda, akropolün güneydoğu eteğinde yer alan tiyatro doğal bir yamaca yaslanmaktadır. Güneydoğuya yönlendirilmiş olan yapı Yunan tiyatro geleneğinde inşa edilmiş olmasına karşın Roma Dönemi öncesine dair arkeolojik veriye rastlanmamıştır. İki bölümden oluşan cavea’da sadece alt cavea’nın oturma basamakları, prohedria blokları ve klimakes’ler korunmuştur. Kemer ve tonozlu bir alt yapı üzerine inşa edilmiş olan üst cavea tipik Roma Donemi özelliği taşımaktadır.
Hem 1960’lı yıllarda hem de yeni dönem kazı çalışmalarında sahne binası önüne inşa edilmiş olan çok katlı sahne binası sütunlu cephesi (scaenae frons) ile proskenion cephesine (frons pulpiti) ait birçok bezemeli mimari blok ele geçmiştir. Hem bu blokların varlığı hem de yazıtlı heykel kaideleri, tiyatroda MS 2. yüzyılın başındaki yapı faaliyetlerine işaret etmektedir.
Tiyatro’da 1963 yılında bulunan heykel kaidesi üzerindeki yazıt, Tiberius Claudius Philistes’i kentin yeni kurucusu Athamas olarak adlandırmaktadır.